ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ;

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Ίσως να μην είναι δυνατόν να απαλλαγείτε εντελώς από τα κουνούπια, αλλά μπορείτε να τα κρατήσετε μακριά με ένα συνδυασμό συμβουλών για πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε γύρω από το σπίτι, και με τα κατάλληλα προϊόντα. Εφόσον τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους σε στάσιμα νερά, το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών είναι να καλύψετε ή να απομακρύνετε τα λιμνάζοντα νερά μέσα και γύρω από το σπίτι σας.

Αποφύγετε τα τσιμπήματα κουνουπιών

Μην προσελκύετε τα κουνούπια

Εφόσον είναι εφικτό, παραμείνετε μέσα στο σπίτι κατά το σούρουπο και την αυγή όταν τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια. Αποφύγετε τα σκοτεινά μέρη, τους θάμνους, και τα ψηλά χόρτα αν είναι δυνατόν, καθώς τα κουνούπια αναζητούν σημεία ξεκούρασης με χαμηλή ροή αέρα. Για να καταπολεμήσετε τα κουνούπια στο σπίτι σας, αναζητήστε προϊόντα εγκεκριμένα για χρήση σε εσωτερικούς χώρους.

προφίλ κουνουπιού

Τι να φορέσετε

Φορέστε παντελόνια και μακρυμάνικες μπλούζες όταν ξέρετε ότι εκεί κοντά υπάρχουν κουνούπια. Τα κουνούπια προσελκύονται από τα σκουρόχρωμα ρούχα, γι' αυτό προτιμήστε τα πιο ανοιχτά χρώματα.

Συμβουλή από τους ειδικούς

Λάβετε μέτρα για να εμποδίσετε τα κουνούπια να μπουν μέσα στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε σίτες για έντομα σε παράθυρα και πόρτες για να εμποδίσετε τα κουνούπια να μπουν μέσα.

Το γνωρίζατε;
  • Μόνο τα θηλυκά κουνούπια σας τσιμπάνε. Χρησιμοποιούν το αίμα για να παράξουν τα αυγά τους!
  • Τα κουνούπια προσελκύονται από τον ιδρώτα, τη θερμότητα του σώματος και το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται κατά την αναπνοή.
Το γνωρίζατε;

Τα ενήλικα κουνούπια εμφανίζονται 10-14 ημέρες μετά την ωοτοκία. Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να απομακρύνονται τα λιμνάζοντα νερά αν είναι δυνατό!