ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΗΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ

Η προσπάθεια να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από το σπίτι σας μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη. Δεν υπάρχει μαγικό κόλπο για να απαλλαγείτε εντελώς από τα μυρμήγκια. Όταν εισβάλλουν στο σπίτι σας, θα χρειαστεί να τα πολεμήσετε με πολλαπλά “όπλα” όπως με ένα συνδυασμό καθαρισμού, επιτόπιας εφαρμογής μέτρων καταπολέμησης και χρήσης δολωμάτων. Γενικά, ο καλύτερος τρόπος για να εμποδίσετε τα μυρμήγκια είναι να απομακρύνετε τους λόγους που τα προσελκύουν, όπως υπολείμματα, βρώμικα πιάτα, και εκτεθειμένες τροφές. Συνεχίστε χρησιμοποιώντας μια σειρά από προϊόντα που σκοτώνουν τα μυρμήγκια εκεί όπου ζουν και αναπαράγονται.

Η καθαριότητα διώχνει τα μυρμήγκια
μυρμήγκια στην κουζίνα

5 συμβουλές για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά

  1. Καθαρίστε τα υπολείμματα τροφών και ποτών
  2. Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε σφραγισμένα, αεροστεγή δοχεία 
  3. Μην αφήνετε βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη
  4. Σκουπίστε τα κολλώδη βάζα με μέλι, μαρμελάδα, κλπ. πριν τα τοποθετήσετε στο ντουλάπι
  5. Να σκουπίζετε και να σφουγγαρίζετε τακτικά τα πατώματα, ιδίως σε δωμάτια όπου γίνεται κατανάλωση φαγητού
Δείξτε ψυχραιμία και σκοτώστε τη βασίλισσα

Μην ξεγελιέστε! Τα δολώματα για μυρμήγκια δεν παγιδεύουν τα έντομα. Αντί να τα σκοτώνουν εξ επαφής, τα δολώματα είναι σχεδιασμένα να αφήνουν τα μυρμήγκια να τραφούν με αυτά. Αφότου τα μυρμήγκια φάνε το δόλωμα, επιστρέφουν στη φωλιά τους και μεταφέρουν το δόλωμα στη βασίλισσα και στα άλλα μυρμήγκια, σκοτώνοντας έτσι ολόκληρη την αποικία. Άρα, αν δείτε να τριγυρνούν μυρμήγκια γύρω από το δόλωμα, μην τα σκοτώσετε πριν επιστρέψουν στην αποικία τους! Δώστε χρόνο στο προϊόν να δράσει.

Το γνωρίζατε;

Τα μυρμήγκια προσελκύονται από νερό και φαγητό, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε στεγνές τις επιφάνειες στο σπίτι σας – συμπεριλαμβανομένων των νεροχυτών!

Συμβουλή από τους ειδικούς

Εμποδίστε τα μυρμήγκια να μπουν μέσα

Σφραγίστε παράθυρα, πόρτες και ρωγμές με σιλικόνη για να εμποδίσετε τα μυρμήγκια να μπουν μέσα. Τα τρία συνηθέστερα σημεία εισόδου στο σπίτι είναι μέσα από ακάλυπτες ρωγμές και σχισμές, από τον κενό χώρο ανάμεσα σε πόρτα και δάπεδο, και από στόμια εξαερισμού ή σωλήνες παροχής.

Συμβουλή από τους ειδικούς

Μην βάζετε δόλωμα και ψεκάζετε συγχρόνως

Μην τοποθετείτε δολώματα πάνω σε επιφάνειες που έχουν ψεκαστεί με εντομοκτόνο σπρέι. Τα μυρμήγκια που κινούνται σε ψεκασμένες επιφάνειες μπορεί να πεθάνουν πριν καταφέρουν να μεταφέρουν το δόλωμα στην αποικία τους.

Πόσο ζουν τα μυρμήγκια;

Το μέσο προσδόκιμο ζωής ενός μυρμηγκιού είναι μόνο λίγες εβδομάδες. Αλλά η ίδια η αποικία ζει για χρόνια. Γι' αυτό το λόγο απαιτείται επιθετική προσέγγιση για την καταπολέμησή τους. Δεν βλέπετε την ώρα να εξαφανιστούν!

Τα μυρμήγκια αγαπούν το φαγητό του Φίντο
τροφές για κατοικίδια

Επειδή τα μυρμήγκια απολαμβάνουν τις τροφές για κατοικίδια, είναι σημαντικό να μην αφήνετε υπολείμματα τροφής στο πιάτο του κατοικίδιου. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα μπολ με τροφή για κατοικίδια μέσα σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μπολ γεμάτο με νερό. Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργήσετε μία τάφρο την οποία τα μυρμήγκια θα δυσκολευτούν να διασχίσουν.