ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ, ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ

Αυτή είναι η αγαπημένη μας ερώτηση! Δεν είναι πάντα δυνατό να απαλλαγείτε εντελώς από τα έντομα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά ένας συνδυασμός κατάλληλων προϊόντων, επιμελούς καθαρισμού, και επισκευών στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει πολύ. Δεν υπάρχει ένα προϊόν που να μπορεί να κάνει τα πάντα για να λύσει το πρόβλημα με τα έντομα, γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να εφαρμόσετε μία πολύπλευρη προσέγγιση. Επίσης, έχετε υπόψη ότι τα έντομα έρχονται στο σπίτι για διάφορους λόγους: φαγητό, νερό ή στέγη. Αν αναγνωρίσετε σωστά τα έντομα που αντιμετωπίζετε —και στη συνέχεια εξαλείψετε τους λόγους που τα προσελκύουν— θα μπορέσετε να τα εμποδίσετε να μπουν στο σπίτι. Όσο περισσότερο δυσκολέψετε τα έντομα να μπουν μέσα στο σπίτι, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να εισβάλουν.

Ασφαλίστε τους χώρους
σφήκες σε εξωτερικούς χώρους

Καταπολεμήστε τα έντομα από έξω προς τα μέσα

Αν τα έντομα εισβάλλουν στο σπίτι σας, το πιο πιθανό είναι να έρχονται μέσα από έξω. Παρόλο που η καταπολέμηση εξαρτάται από το είδος εντόμου που αντιμετωπίζετε, αυτοί οι γενικοί κανόνες μπορούν να βοηθήσουν:

  • Επισκευάστε τις σίτες παραθύρων ή πορτών που έχουν υποστεί ρωγμές ή δεν κλείνουν ερμητικά
  • Αδιαβροχοποιήστε τα κενά γύρω από παράθυρα και πόρτες, ιδίως ανάμεσα στο κάτω μέρος της πόρτας και του δαπέδου
  • Ελέγξτε τα στόμια εξαερισμού, τους σωλήνες παροχής και άλλα ανοίγματα μέσα στο σπίτι τα οποία ενδεχομένως να χρειάζονται στεγανοποίηση, αντικατάσταση ή επισκευή
  • Αν μένετε σε διαμέρισμα, συνεργαστείτε με τους γείτονές σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος
Προστατευτείτε από τη βροχή

Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα εξωτερικού χώρου για την καταπολέμηση των εντόμων, η βροχή μπορεί να χαλάσει τα σχέδιά σας. Φροντίστε να ελέγξετε πρώτα τον καιρό, καθώς δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν εξωτερικού χώρου σε περίπτωση που προβλέπεται βροχή. Οι ιδανικές συνθήκες είναι σε μέρες με θερμοκρασία κάτω των 30 βαθμών. Η βροχή μπορεί να φέρει νέα πλήθη εντόμων και μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των μεθόδων αντιμετώπισης που εφαρμόζετε. Εφαρμόστε ξανά σε εξωτερικούς χώρους μετά από δυνατή βροχή σε περίπτωση που δεν εξαλειφθεί το πρόβλημα. Για άλλα προϊόντα, ελέγξτε τις πληροφορίες επανεφαρμογής πάνω στην ετικέτα.

Μην πανικοβάλλεστε, χρησιμοποιήστε δόλωμα για μυρμήγκια ή κατσαρίδες

5 ενδιαφέροντα στοιχεία για τα δολώματα εσωτερικού χώρου για μυρμήγκια και κατσαρίδες

  1. Τα δολώματα δεν παγιδεύουν τα μυρμήγκια ή τις κατσαρίδες. Τα δολώματα για μυρμήγκια, για παράδειγμα, σκοτώνουν τα μυρμήγκια στη φωλιά τους. Αφότου τα μυρμήγκια φάνε το δόλωμα, επιστρέφουν στην αποικία και μεταφέρουν το δόλωμα στη βασίλισσα και στα άλλα μυρμήγκια, σκοτώνοντας έτσι ολόκληρη την αποικία.
  2. Παρόλο που τα δολώματα για μυρμήγκια και κατσαρίδες έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιο ελκυστικά σε μυρμήγκια και κατσαρίδες σε σχέση με άλλες πηγές τροφής, όσο περισσότερο μπορέσετε να απομακρύνετε τα εκτεθειμένα τρόφιμα και το νερό, τόσο το καλύτερο.
  3. Τα δολώματα για μυρμήγκια και κατσαρίδες σκοτώνουν τα μυρμήγκια ή τις κατσαρίδες που δεν βλέπετε — τα οποία αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία! Μεταφέρουν το δόλωμα στη φωλιά για να το μοιραστούν με τα άλλα, γι' αυτό μην θορυβηθείτε αν δεν δείτε αμέσως ότι έχετε απαλλαγεί από τα έντομα. Το πιθανότερο είναι να δείτε να μειώνονται εντός λίγων ημερών.
  4. Μην τοποθετείτε δολώματα σε σημεία που έχουν ψεκαστεί με αεροζόλ ή υγρό εντομοκτόνο. Ομοίως, μην ψεκάζετε τα μυρμήγκια ή τις κατσαρίδες ή τον περιβάλλοντα χώρο μετά την τοποθέτηση των δολωμάτων. Τα έντομα δεν μπορούν να επιστρέψουν στην αποικία αν είναι ήδη νεκρά.
  5. Όσο περισσότερα δολώματα τοποθετήσετε και όσο πιο κοντά τα τοποθετήσετε στα σημεία όπου κρύβονται τα μυρμήγκια ή οι κατσαρίδες, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η διαχείριση του προβλήματος. Διαβάστε την ετικέτα πριν τοποθετήσετε δολώματα για μυρμήγκια ή κατσαρίδες.
Μάθετε τον εχθρό σας
bug id

Το πρώτο βήμα για τον περιορισμό του προβλήματος είναι να μάθετε τι είδους έντομα προσπαθείτε να εξοντώσετε. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Bug ID για να αναγνωρίσετε το είδος εντόμων που αντιμετωπίζετε.