ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ;

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΟ

Δεν είναι δυνατόν να απαλλαγείτε εντελώς από τις μύγες κοντά στο σπίτι σας, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τις καταπολεμήσετε, να τις ελέγξετε και να τις εμποδίσετε να εισβάλουν στο σπίτι σας. Όταν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με μύγες, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση! Η καλύτερη λύση είναι να εξαλείψετε τα σημεία όπου είναι γνωστό ότι αναπαράγονται οι μύγες — τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι σας. Επίσης, μπορείτε να εμποδίσετε την εισβολή των μυγών διατηρώντας το σπίτι σας στεγανό και σε καλή κατάσταση.

Εντοπίστε την πηγή
απομακρύνετε τα υπολείμματα φρούτων

Οι μύγες χρειάζονται υγρασία για να αναπαραχθούν. Αν πετάξετε τα υλικά που περιέχουν υγρασία όπως σκουπίδια ή σάπια φρούτα, και καθαρίσετε τον περιβάλλοντα χώρο, μπορείτε να μειώσετε δραστικά τις πιθανότητες να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με μύγες.

Μέρη φιλικά για την αναπαραγωγή των μυγών:

  1. Σκουπιδοτενεκέδες, μέσα και έξω
  2. Σάπια φρούτα ξεχασμένα πάνω στον πάγκο
  3. Σιφόνι σκουπιδοφάγου
  4. Σιφόνι νεροχύτη και δαπέδου
  5. Ανακυκλώσιμα
  6. Υγρό έδαφος
  7. Ακαθαρσίες κατοικίδιων
Ασφαλίστε τον περιβάλλοντα χώρο

Ακόμα και αν ο χώρος γύρω από το σπίτι σας είναι καθαρός και τακτοποιημένος, οι μύγες που βρίσκονται μακριά από το σπίτι σας μπορεί να αναζητούν τρόπο να μπουν μέσα για να βρουν αυτό που θέλουν. Η επόμενη αμυντική γραμμή σας θα είναι να διατηρήσετε τη στεγανότητα του σπιτιού σας. Φροντίστε να έχετε τις πόρτες κλειστές, τα παράθυρα σφραγισμένα και να μην υπάρχουν τρύπες στις σίτες των παραθύρων σας. Μια καλή ιδέα είναι να σφραγίσετε τις ρωγμές κοντά σε παράθυρα ή πόρτες.

Κάντε πόλεμο στις μύγες

Αν δεν υπάρχουν πολλές μύγες, πιάστε την εφημερίδα και αναλάβετε δράση! Εναλλακτικά, αν θέλετε να καταπολεμήσετε μαζικά τις μύγες, ψεκάστε καλά όλο το δωμάτιο. Για να σκοτώσετε μόνο μία ή δύο μύγες, ψεκάστε τις απευθείας.

Συμβουλή από τους ειδικούς

Διατηρείτε τα σιφόνια καθαρά

Τα εσωτερικά σιφόνια δεν είναι το πρώτο μέρος που θα σκεφτόσασταν ότι αναπαράγονται οι μικρές μύγες, αλλά οι συνθήκες υγρασίας και βρωμιάς που υπάρχουν εκεί είναι ιδανικές για τις προνύμφες των μυγών. Διατηρήστε τα σιφόνια καθαρά με προληπτικό καθαρισμό και τρίψιμο πριν εμφανιστεί το πρόβλημα. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα που είναι ενδεδειγμένα μόνο για σιφόνια και μην εφαρμόζετε κανένα προϊόν Raid® μέσα στο σιφόνι. Το καυτό νερό από μόνο του δεν έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Αντιμετωπίστε τις ακαθαρσίες
σκύλος γάτα

Αν έχετε κατοικίδιο, φροντίστε να καθαρίζετε εγκαίρως τις ακαθαρσίες του. Οι μύγες προσελκύονται κυρίως από τις ακαθαρσίες που παραμένουν στο χώρο για διάστημα λιγότερο της μίας ημέρας. Έτσι, αν τις πετάξετε αμέσως θα έχουν ένα λιγότερο μέρος για να αναπαραχθούν.