ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ;

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ

Ίσως να μην είναι δυνατόν να απαλλαγείτε εντελώς από τα κουνούπια, αλλά μπορείτε να τα κρατήσετε μακριά με ένα συνδυασμό συμβουλών και πρακτικών που μπορείτε να εφαρμόσετε γύρω από το σπίτι με τα κατάλληλα προϊόντα. Εκτός από τα στάσιμα νερά όπου αναπαράγονται, τα κουνούπια προσελκύονται από τον ιδρώτα, τη θερμότητα του σώματος και το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται κατά την αναπνοή. Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών είναι να εξαλείψετε τους λόγους που τα προσελκύουν. Και καθώς δεν σας προτείνουμε να μείνετε μέσα όλο το καλοκαίρι, ένα απωθητικό για τα κουνούπια, ατομικής χρήσης ή για όλο το χώρο, θα μπορούσε να βοηθήσει αν θέλετε να χαρείτε τους εξωτερικούς χώρους.

Νερό, παντού νερό

Τα κουνούπια λατρεύουν τα λιμνάζοντα νερά. Αποφύγετέ τα με αυτές τις συμβουλές:

  • Μην αφήνετε μεγάλες πηγές με λιμνάζοντα νερά όπως παιδικές πισίνες σε εξωτερικούς χώρους για μεγάλα χρονικά διαστήματα
  • Βεβαιωθείτε ότι ο λουτήρας πτηνών έχει καθαρό νερό και αλλάξτε το αν χρειάζεται
  • Απομακρύνετε τα φύλλα και τα σκουπίδια από τις υδρορροές για να διευκολύνετε τη ροή του νερού
  • Αν έχετε λιμνούλα με ψάρια, βεβαιωθείτε ότι το φίλτρο νερού λειτουργεί αποτελεσματικά ώστε το νερό να συνεχίσει να ρέει
Αποφύγετε το τσίμπημα των κουνουπιών
προφίλ κουνουπιού

Μην γίνετε μαγνήτης για τα κουνούπια

Παραμείνετε μέσα στο σπίτι κατά το σούρουπο και την αυγή όταν τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια. Αποφύγετε τα σκοτεινά μέρη, τους θάμνους, και τα ψηλά χόρτα καθώς τα κουνούπια αναζητούν σημεία ξεκούρασης με χαμηλή ροή αέρα.

Ντυθείτε κατάλληλα

Φορέστε παντελόνια και μακρυμάνικες μπλούζες όταν ξέρετε ότι εκεί κοντά υπάρχουν κουνούπια. Τα κουνούπια προσελκύονται από τα σκουρόχρωμα ρούχα, γι' αυτό προτιμήστε τα πιο ανοιχτά χρώματα όταν βγαίνετε έξω.

Συμβουλή από τους ειδικούς
σπίτι

Εμποδίστε τα κουνούπια να μπουν μέσα στο σπίτι. Ελέγξτε τις σίτες παραθύρων και πορτών για σχισίματα ή τρύπες, χρησιμοποιήστε κεντρικό αερισμό ή κλιματισμό, και μην αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά.

Το γνωρίζατε;

Μόνο τα θηλυκά κουνούπια τσιμπάνε. Χρησιμοποιούν το αίμα σας για να παράξουν περισσότερα αυγά!

Το γνωρίζατε;
λάστιχο νερού

Τα ενήλικα κουνούπια εμφανίζονται 10-14 ημέρες μετά την ωοτοκία. Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να απομακρύνονται αμέσως τα λιμνάζοντα νερά!