ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΑΧΝΕΣ;

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ, ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ

Μπορεί να μην είναι εύκολο να απαλλαγείτε από τις αράχνες, διότι συχνά φτιάχνουν τις φωλιές τους σε μυστικά, απομακρυσμένα σημεία, όπως σοφίτες ή υπόγεια. Οι περισσότερες αράχνες που βρίσκονται γύρω από το σπίτι ή σε εξωτερικούς χώρους είναι ακίνδυνες και μπορείτε να τις σκοτώσετε εύκολα με ένα πανί ή αεροζόλ. Ορισμένες, ωστόσο, είναι πολύ δηλητηριώδεις, γι' αυτό πρέπει να είστε πάντα πολύ προσεκτικοί μέχρι να βεβαιωθείτε τι είδους είναι το 8ποδο ζωύφιο που έχετε να αντιμετωπίσετε.

Διαθέτουν 8 όπλα και είναι επικίνδυνες

Αν οι αράχνες που συναντάτε μοιάζουν με τις παρακάτω εικόνες, να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν επιχειρήσετε να τις αντιμετωπίσετε. Οι μαύρες χήρες, οι καφέ χήρες, και οι καφέ αράχνες ερημίτες μπορεί να επιφέρουν επώδυνα και επικίνδυνα δαγκώματα. Επικοινωνήστε αμέσως με επαγγελματίες από εταιρεία απεντόμωσης (ιδίως εάν δείτε πάνω από μία), και εκείνοι θα ξέρουν πώς να σας βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

Αράχνες

ΑΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΔΑΓΚΩΜΑ, ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.

Συμβουλές για την επίλυση του προβλήματος με αράχνες
  1. Διατηρήστε το χώρο των σκουπιδιών, τους σωρούς ξύλων, τα τούβλα και άλλες υπαίθριες δομές τακτοποιημένες και καθαρές για να αποτρέψετε τις αράχνες να κάνουν εκεί τη φωλιά τους
  2. Κλαδέψτε τα δέντρα και τους θάμνους ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το σπίτι. Εκεί, οι αράχνες βρίσκουν ένα ιδανικό μέρος για να κρυφτούν, ενώ έχουν επίσης γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο σπίτι σας.
  3. Μέσα στο σπίτι, κάντε τακτικό ξεσκαρτάρισμα σε γκαράζ, υπόγεια, και αποθηκευτικούς χώρους όπου συνηθίζουν να κρύβονται οι αράχνες.
  4. Απομακρύνετε τους ιστούς αράχνης με μία σκούπα ή αξεσουάρ ηλεκτρικής σκούπας.
  5. Οι αράχνες προσελκύονται σε περιοχές όπου υπάρχουν άλλα έντομα, γι' αυτό φροντίστε να είναι το σπίτι σας απαλλαγμένο από έντομα ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να δείτε αράχνες.
Σπάστε το σακούλι

Αν βρείτε έναν ωόσακο αράχνης μέσα σε ιστό, ή πάνω σε θηλυκή αράχνη, καταστρέψτε τον ΑΜΕΣΩΣ. Αυτοί οι σάκοι μπορεί να περιέχουν αρκετές εκατοντάδες αυγά που είναι δυνατόν να εκκολαφθούν δύο έως τρεις εβδομάδες μετά την ωοτοκία.

common house spider egg sac

Κλείστε τα φώτα!
λάμπα

Η αράχνη τρέφεται κυρίως με άλλα έντομα. Αφήνοντας αναμμένα τα εξωτερικά φώτα για μεγάλο χρονικό διάστημα θα προσελκύσετε ιπτάμενα έντομα όπως σκόρους και κουνούπια, τα οποία με τη σειρά τους προσελκύουν αράχνες. Γι' αυτό φροντίστε να τα ανάβετε μόνο όταν χρειάζεται.

---

To γνωρίζατε;

Στην πραγματικότητα, οι αράχνες εξαφανίζουν πολλά άλλα ενοχλητικά έντομα για λογαριασμό μας. Αυτό συμβαίνει κυρίως στην ύπαιθρο. Αν καταφέρετε να ξεπεράσετε το φόβο σας για αυτές, και εφόσον δεν έχουν κατακλύσει το σπίτι σας, το καλύτερο είναι να μην τις πειράξετε. Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι πιάνουν τις αράχνες που βρίσκουν στο σπίτι τους, και τις απελευθερώνουν στη φύση με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης άλλων εντόμων.

---

Περισσότερες πληροφορίες

Έχετε απορίες σχετικά με τις δηλητηριώδεις αράχνες; Μάθετε περισσότερα στο CDC.gov, τον επίσημο ιστότοπο για τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Αυτός ο πόρος παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υποδηλώνει οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης ή έγκρισης της μάρκας ή των προϊόντων της από τα CDC.

Συμβουλές από τους ειδικούς

Αν το αντέχετε, μπορείτε να ανασηκώσετε μεμονωμένες, μη δηλητηριώδεις αράχνες με ένα ύφασμα, και να τις ψεκάσετε.

Διαφορετικά, ψεκάστε την αράχνη απευθείας με Raid® Max1, το οποίο τη σκοτώνει εξ επαφής.