ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΩ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ

Για να μην αφήσετε ένα έντομο να γίνει μεγαλύτερο πρόβλημα, θα πρέπει να σκεφτείτε σαν έντομο. Πώς μπαίνουν στο σπίτι σας; Τι τα προσελκύει; Κάντε τακτικούς ελέγχους και βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Επίσης, ελέγξτε οτιδήποτε φέρνετε μέσα από έξω — αντικείμενα όπως καυσόξυλα ή κιβώτια μπορεί να κρύβουν έντομα τα οποία μπορούν να πολλαπλασιαστούν μέσα στο σπίτι. Θα ήταν χρήσιμο επίσης να κάνετε εποχιακό καθαρισμό. Για παράδειγμα, αν βλέπετε συχνά να περπατούν μυρμήγκια γύρω από το σπίτι σας την άνοιξη, φροντίστε να καθαρίσετε την αποθήκη τροφίμων και την κουζίνα σας στο πλαίσιο της ανοιξιάτικης καθαριότητας.

Διατηρήστε το σπίτι σας πεντακάθαρο
καθαρισμός

Η καταπολέμηση των εντόμων προϋποθέτει συνήθως ένα συνδυασμό των κατάλληλων προϊόντων και επιμελούς καθαρισμού. Τα έντομα έρχονται στο σπίτι για διάφορους λόγους: φαγητό, νερό ή στέγη. Αν εξαλείψετε τους λόγους που προσελκύουν τα έντομα θα τα εμποδίσετε καταρχάς να μπουν μέσα στο σπίτι.

Τι έχετε να αντιμετωπίσετε;

Αναγνωρίστε τους δράστες πριν λάβετε τα μέτρα σας

Το πρώτο βήμα για τον περιορισμό του προβλήματος είναι να μάθετε τι είδους έντομα προσπαθείτε να εξοντώσετε. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Bug ID για να αναγνωρίσετε το είδος εντόμων που αντιμετωπίζετε.

Κρυψώνες των εντόμων

Εμποδίστε τις εισβολές εντόμων εξαλείφοντας τις κρυψώνες τους

  • Απομακρύνετε τα άχρηστα αντικείμενα από τους εσωτερικούς χώρους, για να είναι πιο εύκολο να εφαρμόσετε τις μεθόδους καταπολέμησης
  • Απομακρύνετε τα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα πολύ κοντά στο εξωτερικό του σπιτιού, όπως καυσόξυλα, φυτά σε γλάστρες, κάδους απορριμμάτων, και τα άχρηστα αντικείμενα
  • Ελέγξτε ότι δεν υπάρχουν έντομα στα καυσόξυλα πριν τα μεταφέρετε μέσα στο σπίτι
  • Κλαδέψτε τους θάμνους ή τα δέντρα ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή με το σπίτι
Μην επιτρέψετε την είσοδο στα έντομα
Εξαλείψτε αυτά τα σημεία εισόδου των εντόμων σφραγίζοντας ή επιδιορθώνοντάς τα
πιστόλι σιλικόνης

Επισκευάστε τις σίτες παραθύρων ή πορτών που έχουν υποστεί ρωγμές ή δεν κλείνουν ερμητικά

Αδιαβροχοποιήστε τα κενά γύρω από παράθυρα και πόρτες, ιδίως ανάμεσα στο κάτω μέρος της πόρτας και του δαπέδου

Ελέγξτε τα στόμια εξαερισμού, τους σωλήνες παροχής και άλλα ανοίγματα μέσα στο σπίτι τα οποία ενδεχομένως να χρειάζονται στεγανοποίηση, αντικατάσταση ή επισκευή

Σφραγίστε πιθανά σημεία από όπου μπορούν να εισέλθουν έντομα μέσα στο σπίτι σας, όπως ρωγμές ή σχισμές στους τοίχους

Απομακρύνετε τις πηγές νερού
λάστιχο νερού

Τα έντομα χρειάζονται νερό, επομένως αν τους παρέχετε εύκολη πρόσβαση σε πηγή νερού, θα συνεχίσουν να έρχονται! Επισκευάστε τις εξωτερικές διαρροές, απομακρύνετε τα λιμνάζοντα νερά από τους εξωτερικούς χώρους, και μειώστε την εσωτερική υγρασία σε υπόγεια και άλλους αποθηκευτικούς χώρους με χρήση αφυγραντήρα.

Το έντομο χρειάζεται τροφή
Συμβουλές για να κρατάτε τα έντομα μακριά από το φαγητό
είδη καθαρισμού

Κάντε σχολαστικό καθαρισμό του σπιτιού σας σε τακτική βάση. Έτσι θα εμποδίσετε τα έντομα να εγκατασταθούν στις γωνίες και τις κοιλότητες όπου μπορεί να συσσωρεύονται υπολείμματα τροφών. Περιορίστε τις τροφές στην κουζίνα και στους χώρους εστίασης—μην αφήνετε τα παιδιά να τρώνε σε άλλους χώρους του σπιτιού, όπου μπορεί να ρίξουν ψίχουλα. Σκουπίστε οτιδήποτε έχει χυθεί, και σφραγίστε τις τροφές σε ερμητικά κλειστά δοχεία αποθήκευσης.