ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΜΕΤΡΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ;

ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ

Πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε διαδικασία καταπολέμησης εντόμων με αεροζόλ, στείλτε τα παιδιά και τα κατοικίδια να παίξουν έξω ή σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Ψεκάστε όταν τα παιδιά και τα κατοικίδια δεν βρίσκονται στο χώρο και αφήστε το προϊόν να στεγνώσει τελείως πριν επιστρέψετε στην ψεκασμένη περιοχή. Λάβετε υπόψη ότι με ορισμένα προϊόντα, όπως οι εκνεφωτές, θα πρέπει να βγείτε εντελώς από το σπίτι.

παιδιά και κατοικίδια
Διαβάστε την ετικέτα

Πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε διαδικασία καταπολέμησης εντόμων να διαβάζετε πάντα την ετικέτα! Πολλά προϊόντα Raid® έχουν διαφορετικές οδηγίες και προφυλάξεις χρήσης, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε τη διαδικασία σωστά και σύμφωνα με την ετικέτα.

Αερίστε το χώρο!

Μετά τη χρήση προϊόντων αεροζόλ Raid®, αερίστε το ψεκασμένο δωμάτιο ή χώρο! Βγείτε από τον χώρο που έχετε ψεκάσει και αφήστε τον κλειστό για 15 λεπτά. Έπειτα, αερίστε τον καλά πριν ξαναμπείτε.

Με τη χρήση εκνεφωτών θα πρέπει να παραμείνετε έξω από το χώρο για μεγαλύτερο διάστημα — έως και τέσσερις ώρες. Όταν επιστρέψετε, ανοίξτε πόρτες και παράθυρα και αφήστε το δωμάτιο να αεριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Πριν από τη χρήση αυτών των προϊόντων, διαβάστε την ετικέτα για ειδικές πληροφορίες εφαρμογής.

Ελέγξτε καλά τις σίτες παραθύρων και πορτών για να βεβαιωθείτε ότι είναι άθικτες ώστε να μην μπουν άλλα έντομα όταν αερίζετε το χώρο.

Παίξτε κρυφτό!

Αν χρησιμοποιείτε δολώματα Raid®, τοποθετήστε τα σε σημεία όπου δεν θα τα βρουν ή δεν θα μπορούν να τα φτάσουν τα παιδιά ή τα κατοικίδια.

4 καλύτερες κρυψώνες
  1. Κάτω ή πίσω από νεροχύτες ή συσκευές
  2. Σε κρυφές ρωγμές ή σχισμές
  3. Κάτω ή πίσω από έπιπλα
  4. Σε ντουλάπια ή αποθήκες τροφίμων με σύστημα ασφαλείας για παιδιά
Αποθηκεύστε έξυπνα

Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα καταπολέμησης εντόμων, φροντίζετε πάντα να τα αποθηκεύετε μακριά από κατοικίδια και παιδιά, έστω και αν βρίσκονται ακόμα μέσα στη συσκευασία τους.